Generasi I-Pad....are u???

GENERASI I-PAD @ I-PAD GENERATION......


briefcase ipad???
sama je la kn...??sje je translate2..hihi
so...??apekah generasi I-Pad ni?? adakah kita generasi I-Pad tu...???

xtually..dpt idea nk tulis tentang generasi I-Pad ni sbb slalu dok ingat kata2 my prof. BIO.... dye kata...
"budak2 part 1 ni..sy tgk..da mcm generasi I-Pad...smua benda nk mudah.. xnk cuba fahamkan.. xnk mencuba dlu.. smua nk terus dapat hasil, nak terus dpt jawapan.."
camni la cter nye... my prof. ckp cmtu sbb dye tgk.. bdak2 junior ni, msuk lab buat experiment gunakan microscope... then, yg peliknya.. mreka2 ini da b'gelar student Universiti... setahu kte..dri skola rendah cikgu da ajar gne microscope..
so, the question is..... adakah kita betul2 belajar dan faham apa yg ckgu ajar?? n knp kita masih x boleh nk apply benda2 yg kita da blajar berulang2 kali...??

my prof. ni...da la nmenya prof. kn?? so.. dye agk memerhati la gelagat student2 dye.. siap dye dok ajuk lg...
"sir2...apsal microscope ni cm x nmpak apa2 pn... kosong je.. rosak ke sir??"
sir pn dok gelak2 la kn kt klas kami.. tp, nmpknye la...cm memerli jgak tu... sbb even da part 4 pn.. ada je student yg xtaw gne microscope.. kata je bdak science..kn?? huhuw... ksian...

ni cth je la.... sbb dye kiut kaler PINK..then, kte letak dye kt cni..ehe

x ke kalau kita nk explore @ nk memerhati microorganism atau apa2 je la yg nk diperhati mlalui microscope tu kita kne adjust dlu...?? adjust apa??? mstyla nk adjust dlu lens power apa yg kte nk guna dlu, adjust cahaya, adjust jarak lens dgn sample... bru la dikatakan observe... ye dop..??!!

then, nk dikatakan cm I-Pad ni... skang rmy da owg gne I-Pad.. "canggih gila" bhse bdak la ni kn... so, everything on our fingertips.. ha... so, touch2 je skrin I-Pad tu... smua soalan yg kita nk tau, Encik Google bley jwb... blm lg Encik Bing, Encik Yahoo!!.... jd, kita ni mcm xde pluang je nk xplore @ nk memerhati something tu dgn teliti... padahal peluang ada dpn mata... dok tadah2 dpan kita..but, what we choose is what we get la kn...??

ni bru btol generasi ipad..haha..comel baby ni..!!
so...ni hanyalah simple opinion about what my prof. said... x semestinya kte rse kte betul n bgs... sbb kte pn mcm mgaku la yg kte ni pn generasi I-Pad dri segi stdy.. sbb.....ehe... kte ske stdy BIO dgn Encik Google.. drpd nk bkak Buku Campbell 1267 muka surat tu... huhuw... tp juz nk tnye simple question la.. n yg penting kalau nk fahamkan.. kte ttp kne bkak bku...

so...adakah anda generasi I-Pad..??
hantarkan jawapan anda ke alamat ini.........
haha....xde pn..kte gurau je la wk...!! :) ok??


Assalamualaikum....syukran sudi bce...:)
 

Comments

  1. jgn sampai..generasi ipad ni memudahkan syariat Islamm...means "meremehkan"...na'uzubillah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

EXTEND SEMESTER - PELAJAR UiTM

"pakai tudung labuh..macam cendawan bergerak..."

Taubat dari maksiat.....