Posts

Showing posts from October, 2012

Kawan dengan HATI **IKHLAS++

Image
Kalau nak diceritakan tentang kawan....... banyak cter nye... jadi kat sini kita cuba bercerita..... Memang susah nak cari kawan yang baik, susah nak jadi rakan yang baik, susah nak jumpa orang yang betul2 ikhlas nak berkawan dengan hamba Tuhan yang lemah lagi hina ni....
This story, bermula apabila dua orang rakan kita bergaduh kerana personal matter.... yang sorang ni suka " cerita nak hebat je...!!!"....yang sorang lagi terlampau percaya...:) so, at the end bila kebenaran terurai... kawan yang tertipu ni tadi mula hilang kepercayaan... seperti biasa, kebenaran sentiasa mencemburui kebohongan... 
jadi bila sampai pada tugasan (assignment), teamwork, presentation........... semua yang dok kata "aku profesional" tu entah hilang ke mana.... last2, masing2 tarik muka... sebagai group member yang lain, pastinya kita tak suka and taknak problem tu berpanjangan... at the end 1 group tarik muka..
Bila sorang dah bergaduh...macam2 la cerita, fitnah berleluasa.... even be…