Posts

Showing posts from February, 2013

"pakai tudung labuh..macam cendawan bergerak..."

Image
Benarkah hanya wanita yang bertudung labuh sahaja digelar muslimah??

Pada mulanya aku hanya wanita biasa yang menyangka bertudung labuh itu “not necessary”..... sebab sejak sekolah menengah lagi, kawan2 mostly pakai tudung sekolah biasa je...kena tutup bahagian dada n melebihi bahu...bukan melebihi siku....tapi ramai juga kawan2 yang bertudung pendek...siap nampak leher lagi... n paling klaka, tapi diorang panggil style.. bila diorang pakai skarf rambut betul2 sampai atas kening...huhuw...style ke??? Dushh2...!!! da macam biarawati ye anak2 sekalian...!!! kalau nak kata yang bertudung labuh tu ada, tapi diorang yang berbadan besar je..tu pun yang paling ramai kawan(bertudung labuh)  yang aku ada cuma 2 orang je....so, aku anggap bertudung labuh ni untuk orang berbadan besar je......huhuw....:(


Oleh kerana aku bersekolah di sekolah menengah biasa, so aku kurang pendedahan terhadap islamic way ni....even ustazah pun pakai tudung bawal je aku tengok...style rama2 tu...ehe...tapi ada la yan…