Posts

Showing posts from 2014

MA1R..... ANDA MAMPU MEMBERI DENGAN 1 LIKE!!!

Image
Assalamualaikum.... saya memohon jasa baik saudara/ saudari untuk meneruskan pembacaan anda di entri ini... bukan untuk saya.. tapi untuk MEREKA....

SIAPA MEREKA ITU?????





MEREKA adalah orang yang memerlukan perhatian kita... for those yang tidak tahu MA1R tu apa, MA1R tu adalah "MAJLIS AMAL RM 1" atau "MAJLIS AMAL SATU RINGGIT" dimana kami meminta hanya RM1 daripada setiap 1 individu (staf dan pelajar UiTM) untuk disumbangkan. Hasil kutipan tersebut telah digunakan untuk membeli seekor lembu dan membuat majlis amal sempena HARI RAYA AIDILADHA...Alhamdulillah dengan izin Allah ianya berjaya dilaksanakan.

SIAPA KATA mahasiswa tidak mampu menyumbang kepada masyarakat?? kami sudah cuba untuk buktikan. Mungkin ini terlalu "kecil" bagi mata-mata yang memandang kesempurnaan. Tetapi percayalah!! ini baru satu permulaan... 

VIDEO ini adalah rentetan dari usaha kami yang sebelum ini, kami menyertai My Action Plan Project anjuran Majlis Belia Negara. So, MISI kami seter…

Kalau tak suka, jangan tunjuk sangat.....!!!

Image
by the way... just a simple story that i wanna share...........
urm... kita selalu dengar orang kata...... "kau jangan gaduh or tak suka dengan mamat tu sangat doe..!! nanti dye jadi laky kau....".......yekew?? tak tau la kan..lantak la..sebab kalau dengan manusia ni saya tak berani nak gaduh2.. sebab manusia sekarang suka simbah asid.....*motiff...~~~

then, this is my story di mana...pada zaman dahulu kala, ketika bersekolah rendah dan bersekolah tinggi a.k.a menegah...i really20000xxxxxx doesn't like pink....!!! yukkss...!!
becoz, kawan2 kata la kat budak2 yang suka pink ni gedik2...girly2.....so, mereka sangat2 menyumpah orang yang minat pink.......*whyy...???

then, saya pun terikut2 jugak.... no pink... no pink... no pink.......
but now, NOW.........i'm totally crazy with pink....!!!

sejak masuk universiti ni.... hidup dengan benda2 kaler pink je banyak....:P

then, now i believe...yang kalau kita tak suka...jangan sampai tak suka sangat....satu ary benda yang kita tak s…