Kalau tak suka, jangan tunjuk sangat.....!!!

by the way... just a simple story that i wanna share...........
urm... kita selalu dengar orang kata...... "kau jangan gaduh or tak suka dengan mamat tu sangat doe..!! nanti dye jadi laky kau....".......yekew?? tak tau la kan..lantak la..sebab kalau dengan manusia ni saya tak berani nak gaduh2.. sebab manusia sekarang suka simbah asid.....*motiff...~~~

then, this is my story di mana...pada zaman dahulu kala, ketika bersekolah rendah dan bersekolah tinggi a.k.a menegah...i really20000xxxxxx doesn't like pink....!!! yukkss...!!
becoz, kawan2 kata la kat budak2 yang suka pink ni gedik2...girly2.....so, mereka sangat2 menyumpah orang yang minat pink.......*whyy...???

then, saya pun terikut2 jugak.... no pink... no pink... no pink.......
but now, NOW.........i'm totally crazy with pink....!!!
ni contoh je..... i punya dye pakai baju love2....hik2


know what?? pink tu cantik tau tak...memang la dye lembut...sebab tu dye cantik.... kita perempuan kenalah lemah lembut.... tak banyak pun sikit jadi la kan.. daripada tak langsung....ha...!! barulah cantik kan...

sejak masuk universiti ni.... hidup dengan benda2 kaler pink je banyak....:P

then, now i believe...yang kalau kita tak suka...jangan sampai tak suka sangat....satu ary benda yang kita tak suka tu boleh jadi benda yang kita paling suka........<3<3<3 ok???

boleh jadi something yang kita suka tu, tak baik untuk kita but yang kita rasa tak elok untuk kita, sebenarnya ok je untuk kita.... Allah knows us....ok??
wassalam....xoxo

Comments

Popular posts from this blog

EXTEND SEMESTER - PELAJAR UiTM

"pakai tudung labuh..macam cendawan bergerak..."

Taubat dari maksiat.....