Posts

Showing posts from 2015

Rindu Kedamaian...

Image
Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang........

~~Rindu itu adalah.... anugerah dari Allah...
Insan yang berhati nurani.. punyai rasa rindu...~~

Masih terngiang bait lagu nasyid dari kumpulan Hijjaz... haha..
apa yang aku rindukan?? Hanya ketenangan dan kedamaian... 
memang betul aku rindukan kedamaian, ketenangan, kesejahteraan dan kebahagiaan... 

Pelik tapi benar,,
Orang disekeliling kita, even sahabat terdekat pun kadang2 x dapat faham kerinduan ni..
Dari dulu aku x faham erti bahagia.. aku rasa hidup aku paling teruk, paling susah, paling banyak masalah...
haha..

Tapi aku silap.. sebenarnya semua manusia Allah berikan ujian dan dugaan dalam idup bergantung pada kesanggupan dan kemampuan masing2. Bukan ke aku da kata kat atas tadi, Allah itu Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Hatta, manusia2 yang diberikan kesejahteraan dan kekayaan dalam hidup, itu juga merupakan satu dugaan bagi mereka.. Maha Adil Allah, aku rasa malu kerana pernah berfikir begitu...

Betullah manusia n…
Image
Assalamualaikum.... salam rindu.... rindunya nak berbelogiiiinggg.....!!! da bersarang sarang da...:) nak citer ni.... ehe.. alhamdulillah.. akhirnya penantian nak menyambung degree terlaksana jugak.. cewah..!!! 9 bulan tu, jauh tertinggal.... sedih je kan... sob3.... T_T keja 9 bulan, siap dapat bonus tahun baru cina lagi... gaji pun basic da naik..haha.. last2 tak sampai sebulan da kena sambung degree.... masa awal2 dapat result degree rasa cam semangat... tapi da nak dekat2 p study.. rasa cam tak semangat.. tak tahu la pasai apa kan...:P preparation pun ala kadar jek.. banyak barang2 tertinggal... huhuw.... time nak masuk diploma dulu bukan main.. macam nak bawak 1 rumah p masuk U... haha.. da degree ni... urm..................... ntah la...... kena seru semangat banyak2 ni... cewah!!
oh ye.... first of all, just nak share pengalaman after diploma habis bulan 4 2013 lepas.... dapat je result semester 6, alhamdulillah.... tak repeat, tak extend semester..... rasa macam da ok ler tu..…