Assalamualaikum.... salam rindu.... rindunya nak berbelogiiiinggg.....!!! da bersarang sarang da...:) nak citer ni.... ehe.. alhamdulillah.. akhirnya penantian nak menyambung degree terlaksana jugak.. cewah..!!! 9 bulan tu, jauh tertinggal.... sedih je kan... sob3.... T_T keja 9 bulan, siap dapat bonus tahun baru cina lagi... gaji pun basic da naik..haha.. last2 tak sampai sebulan da kena sambung degree.... masa awal2 dapat result degree rasa cam semangat... tapi da nak dekat2 p study.. rasa cam tak semangat.. tak tahu la pasai apa kan...:P preparation pun ala kadar jek.. banyak barang2 tertinggal... huhuw.... time nak masuk diploma dulu bukan main.. macam nak bawak 1 rumah p masuk U... haha.. da degree ni... urm..................... ntah la...... kena seru semangat banyak2 ni... cewah!!

oh ye.... first of all, just nak share pengalaman after diploma habis bulan 4 2013 lepas.... dapat je result semester 6, alhamdulillah.... tak repeat, tak extend semester..... rasa macam da ok ler tu... :P tapi, ada je dugaan hidup yang menandakan Allah love us more....... :) sya mohon bio education for the first choice kat uitm... but then, tengah sibuk kerja2...... sampai leka, lupa nak online selalu.. last2.. terlepas tarikh temuduga kat shah alam.... tapi takpela, ingat they'll proceed ke 2nd choice.. tapi tak dapat jugak sebab takde kekosongan... so sedihnya bertimpa timpa.... huhuw.. sabar je la.. 

dekat tempat kerja pulak, orang2 asyik tanya... bila nak sambung study... bosan, rimas... nak jawab soalan yang sama berulang kali... macam iklan "burung murai" time raya tu... huhuw
lastly, sya buat dek...jer:) lantak p orang nak cakap apa... then tunggu je perancangan terbaik Allah... 

※※※  UiTM  ※※※

Then, alhamdulillah dapat la sekarang bulan march 2014, bachelor in science (hons.) biomolecular science... urm... my first choice...:) kat uitm shah alam yang sebesar besar alam... nak daftar ke kolej penempatan ni pun siap konvoi 2 kereta.. last2 sesat cari kolej mawar kat dalam uitm... hehe.. poyo3
nak cari budak2 yang same course pun tak jumpa2... tapi ada la senior2 yang kira rakan sebaya jugak sorang dua.... urggghhh....

untuk nak bestkan cerita.. sya n member perak dari diploma kat negeri sembilan dulu, kauteam*tak tahu eja* duduk satu bilik.... tidak kusangka.... huhuw... kat sini, toiletnya kat luar bukk....!!! payah sungguh ni!!! dulu bukan main selesa kat uitm philadelphia tu... huhuw amekaw...!!! 1 bilik 2 orang je... with cik saripah...:P tapi, in shaa Allah.... ada jalannya~~~~ *lagu maher zain

Comments

Popular posts from this blog

"pakai tudung labuh..macam cendawan bergerak..."

EXTEND SEMESTER - PELAJAR UiTM

Taubat dari maksiat.....