Posts

Showing posts from March, 2017

EXTEND SEMESTER - PELAJAR UiTM

Image
Assalamualaikum and hye uols....!

Entry kali ni nak habaq pasal extend sem, tapi untuk pelajar UiTM dihatiku je la.. yang x dihatiku kalau nak baca boleh.. x baca pun boleh.. ehe.. ikut suka hangpa la na...

First of all korang kena tahu yang dekat UiTM ni, lain course.. lain cara pengurusannya.. i means, setiap kursus kan ada koordinator masing2.. so, subjek belajar..course outline semua x sama.. even satu fakulti.. contoh macam fakulti aku Fakulti Sains Gunaan,  ada course Biomolecular Science, Forensic, Food Technology, Environment, Physics... etc. Memang agak complicated sikit la nak terangkan... even 1 course tu pun lain2 outlinenya... haha.. sebab ada batch yang dari Diploma, ada yang dari Matrikulasi, ada dari STPM. Nak tambah complicatednya lagi.. Yang dari Diploma pun berbeza jugak depends on course apa yang diorang amik time dip. 

Aku bagi contoh, course Biomolecular Sc. kitorang ada 3 group AS244 3A, AS244 3B, AS244 3C. Untuk kelas A dari Matrikulasi n dari Asasi, so diorang ak…